"İşitme kaybı, yüksek ses, yaşlanma, hastalık ve genetik varyasyonların neden olduğu yaygın bir sorundur. Yaşlı yetişkinlerin yaklaşık üçte birinde işitme kaybı vardır ve işitme kaybı geliştirme şansı yaşla birlikte artar. İşitme kaybı olan kişiler arkadaşlarıyla ve aileleriyle sohbet etmekte zorlanabilirler. Ayrıca doktor tavsiyelerini anlamakta, uyarılara yanıt vermekte ve kapı zillerini ve alarmları duymakta güçlük çekebilirler."
"Bazı insanlar işitme sorunu yaşadıklarını kabul etmek istemeyebilir. Göz ardı edilen veya tedavi edilmeyen işitme sorunları daha da kötüleşebilir. İşitme sorununuz varsa doktorunuza görünün. İşitme cihazları, özel eğitim, bazı ilaçlar ve ameliyat yardımcı olabilecek tedavilerden bazılarıdır."
Telefonda insanların ne dediğini anlamakta güçlük çekmek
İki veya daha fazla kişi konuşurken konuşmaları takip etmekte zorlanmak
Sık sık insanlardan söylediklerini tekrar etmelerini istemek
Arka plan gürültüsü nedeniyle konuşmayı anlamada sorun yaşamak
Başkalarının mırıldanıyor gibi göründüğünü düşmek
Çocuklar ve yüksek sesli insanlar sizinle konuştuğunda ne söylendiğini anlayamamak
Ani sensörinöral işitme kaybı olarak da bilinen ani sağırlık, açıklanamayan hızlı bir işitme kaybıdır. Bir kişinin başına bir anda veya birkaç günlük bir süre içinde gelebilir. Tıbbi bir acil durum olarak düşünülmelidir. Siz veya tanıdığınız biri ani işitme kaybı yaşarsa, derhal bir doktora gidin.
Tinnitus yaşlı insanlarda da yaygındır. Tipik olarak kulaklarda çınlama olarak tanımlanır, ancak kükreme, tıklama, tıslama veya uğultu gibi de gelebilir. Gelip gidebilir. Bir veya iki kulakta duyulabilir ve yüksek veya yumuşak olabilir. Tinnitus bazen yaşlı yetişkinlerde işitme kaybının ilk belirtisidir. Her tür işitme kaybına eşlik edebilir. Hemşire yaşlı bir kadına kulak muayenesi yapıyor
Kulak çınlaması bir hastalık değil, bir semptomdur. Kulak kanalını tıkayan bir kulak kiri parçası kadar basit bir şey kulak çınlamasına neden olabilir. Ayrıca yüksek tansiyon veya alerji gibi diğer sağlık sorunlarının bir işareti de olabilir. Tinnitus bazı ilaçların yan etkisi olarak da ortaya çıkabilir.